Idei & Sfaturi

Alegerea Locației Potrivite Pentru Sesiunea Foto și Video în Ziua Nunții

Într-o zi plină de emoții, când iubirea voastră devine o promisiune veșnică, nicio clipă nu trebuie uitată. Orice fotograf și videograf de nuntă va sublinia importanța luminii în ședința foto. Prin urmare, este esențial să alegeți o locație unde lumina zilei îmbrățișează cu delicatețe mirii.
Există unele provocări pe care cuplurile le întâmpină aici, cum ar fi distanțele mari între locații, lipsa timpului, aglomerația sau zilele scurte în lunile octombrie sau noiembrie.

Mai jos sunt câteva din recomandările noastre pentru ședinta foto din ziua nunții:

I) La Locația Evenimentului / Saloanele de Evenimente Moderne

În ultimii ani, tendința în privința evenimentelor din România s-a orientat către modele inspirate de cele americane. În București, dar nu numai, în ultimi ani au apărut tot mai multe locații pentru evenimente care se îndreaptă spre eleganță, lux și rafinament. Locațiile de nuntă din afara orașului reprezintă alegerea ideală pentru cuplurile care își doresc o ședință foto și video de nuntă fără griji.
Multe dintre aceste locații impresionează prin amplasarea lor unică – unele sunt înconjurate de păduri sau livezi, altele se mândresc cu propriul lan de lavandă sau au acces direct la un lac, complete cu un ponton pitoresc. Fie că este vorba de un peisaj natural idilic sau de o grădină amenajată cu grijă, aceste locații combină armonios spațiile exterioare cu cele interioare, creând un decor perfect pentru orice tip de nuntă.

Alegerea unui astfel de salon nu doar că elimină grija distanțelor mari între locații, dar și transformă ședința foto într-o experiență vizuală de neuitat, oferind atât intimitate cât și cadre de poveste pentru fotografiile tale de nuntă.
Optând pentru un salon care oferă și un decor splendid pentru ședința foto, veți avea avantajul de a fi în același loc pentru majoritatea zilei. Aceasta înseamnă că, în timp ce vă bucurați de ședința foto, puteți verifica și ultimele detalii organizatorice ale evenimentului, fără grija de a vă deplasa între locații diferite.
De ce ai alege sa faci ședința foto chiar la Ballroom? Acest lucru reduce stresul și presiunea de pe umerii mirilor, permițându-vă să vă concentrați pe momentele speciale, nu pe logistica complicată. De exemplu, în loc să căutați un parc sau o altă locație îndepărtată pentru fotografii, puteți profita de decorul elegant și exclusivist al salonului ales pentru eveniment.
Din experiența noastră, dacă locația evenimentului este precum una de tipul celor de mai jos, alegerea de a realiza ședința foto și video acolo nu doar că simplifică logistica, dar oferă și rezultate vizuale deosebite:
Saloane de evenimente cu grădină: Locațiile precum Monato oferă un decor de nuntă unic și elegant, dar și practic în același timp.
Saloane de evenimente în mijlocul naturii: Perfecte pentru a capta frumusețea naturală a împrejurimilor, aceste saloane adaugă un plus de autenticitate și splendoare ședinței foto, mai ales atunci când se află lângă un lac sau o pădure.
Hambaruri pentru evenimente în aer liber: Wedding Barn-urile au devenit o alegere tot mai râvnită; acestea, situate adesea în inima pădurilor sau înconjurate de grădini, sunt destinația ideală atât pentru petreceri de excepție, cât și pentru fotografii de nuntă memorabile.
Avantajul major al acestor locații este exclusivitatea, eliminând riscul de a vă întâlni cu alte mirese și oferind o atmosferă privată și relaxantă.
Iar ca un sfat pentru viitoarele mirese, în loc să pierzi timp cu stresul legat de alegerea locației pentru sesiunea foto din ziua cea mare, cel mai bine este să te orientezi către un salon de evenimente care să îndeplinească toate nevoile tale, inclusiv cele legate de fotografiile de nuntă.

II) Parcuri: O soluție la îndemână

În situația în care salonul tău de evenimente nu are decorul necesar pentru ședința foto-video de nuntă, parcul apropiat de biserică este următoarea alegere. Cu toate că nu suntem cei mai mari fani ai parcurilor, uneori ele reprezintă singura variantă disponibilă. Iar dacă nunta are loc, de exemplu, în Drumul Taberei, nu are rost să alegeți parcul Herăstrău, ci să lucrați cu un parc din apropiere, precum Parcul Drumul Taberei. Un fotograf de nuntă cu experiență va reuși cu siguranță să scoată cadre magice de oriunde e nevoie.

III) Locații Originale

Pentru cei care caută ceva mai puțin comercial, un lan de lavandă sau un teren cu baloți de fân pot oferi un cadru romantic și nonconformist. Dacă timpul vă permite, aceste locații sunt ideale, dar în caz contrar nu pierdeți timp pe drum, pentru că le puteți păstra pentru o sesiune foto „After Wedding”.

IV) Ambianța Urbană

Pentru cei ce iubesc atmosfera urbană, centrul vechi din București, Ateneul Roman sau Muzeul de Istorie oferă cadre remarcabile pentru poze de nuntă. Totuși, având în vedere traficul și dificultatea găsirii locurilor de parcare din centrul orașului, recomandăm să vă orientați către aceste locații doar dacă localul și biserica sunt în apropiere.

Dacă vreți să aveți poze de nuntă pe care le veți prețui toată viața, trebuie să alegeți cu grijă locația și să țineți cont de câteva detalii care pot fi fundamentale. În funcție de preferințe, buget, sau timp, cu puțină răbdare veți găsi acel loc care va deveni cadrul perfect pentru imortalizarea zilei voastre speciale.


    Credem în crearea de amintiri de neuitat care durează o viața. Împartăseste-ți viziunea cu noi si o vom transforma în realitate!

    Intră in legatură cu noi și trimite-ne un mesaj astăzi!

    Legal