Despre nuntă

Nunta in Hambar – Sfaturi esentiale pentru un eveniment de neuitat

Cine ar fi crezut că, din zecile de săli de evenimente și locații care mai de care mai pretențioase și elegante, la un moment dat un hambar pentru nunta le va surclasa? Este și acesta un trend, despre care ne-am decis să detaliem în rândurile ce urmează. Dat fiind că locația este una dintre cele mai importante decizii pe care le iei, evident, punem punctul pe i și îți spunem de ce merită să alegi nunta în hambar, dar și care sunt avantajele unei astfel de locații.

Este nunta în hambar o sfidare a rigorilor clasice legate de aceste evenimente? Vei regreta această alegere? Pui în dificultate în vreun fel modul în care vei organiza acest eveniment pornind de la stilul și vibe-ul mai relaxat al unor locații de genul?

 

Un hambar pentru nunta este rustic, boem, dar nicidecum mai putin elegant

Să începem prin a puncta că o nuntă în hambar nu înseamnă una lipsită de eleganță. Desigur, nu are rigurozitatea pe care o știm ca în cazul unui ballroom. Însă, poate fi la fel de bine locația unei nunți elegante. Menționăm acest aspect, întrucât pentru mulți la primul gând cu referire la nunta în hambar București este tipicul scenariu rustic: mirii sunt îmbrăcați în ținute cowboy, pe alocuri sunt baloți de fan și meniul este unul tradițional românesc. Ei bine, se poate și altfel.

Pare că un eveniment de acest tip, într-o locație precum un hambar pentru nunta, poate fi și versatilă. Asta înseamnă că îți permite să duci povestea spre stilul dorit de tine. Nunta ta poate fi una boemă, poate fi la fel de bine una rustică.

 

„La Hambar” – Singureni Manor © Photo Mirragio.ro All Rights Reserved

 

Cine si de ce ar alege un hambar de nunta ca locatie pentru una dintre cele mai importante zile din viata sa?

În ultimii ani s-au promovat mai intens astfel de locații, existând mai mulți factori care ar putea determina pe cineva să aleagă un hambar de nuntă ca locație pentru una dintre cele mai importante zile din viața sa.

Poate fi și tendința publicului care își dorește tot mai mult ca astfel de evenimente să fie mai mult pentru distracție în familie decât un eveniment major, obositor de organizat, cu zeci de invitați. Nimic nu se compară cu un wedding weekend. Adică cu o evadare din agitația urbană, când mirii și invitații lor se retrag într-o locație de vis din afara orașului, unde petrec până în zori și se simt cu adevărat bine. Petrec nu doar la nunta în sine, însă au timp și de ceva răgaz după, pleacă acasă cu amintiri de neuitat și unde mai pui că au și șansa de a se relaxa într-o locație intimă.

Astfel de preferințe au dus în ultima vreme la promovarea intensă a hambarelor. Sunt locații de acest gen și în pe lângă București, unde mirii care gândesc outside the box după cum spun americanii pot alege să își petreacă una din cele mai importante zile din viața lor. Un hambar de nuntă nu este neapărat mai accesibil sau mai mult disponibil față de alte locații. Se impune însă, automat, să rezervați data evenimentului, dar și cazarea, pentru ziua nunții și ziua de după.

 

Să vorbim despre avantaje – de ce sa faci nunta in hambar?

Unul din motive ar fi tocmai locația și farmecul său aparte. Dacă ești genul de persoană care se simte mai conectată cu natura și își dorește pentru marea zi o locație care să sugereze asta, atunci clar nunta în hambar este pentru tine. Mai apoi vorbim despre preferința pentru natural, pentru mixul de stiluri sic și rustic în același timp.

Astfel de locații de nuntă, cel mai adesea, nu au nevoie de ceva complicat la capitolul amenajarea decorului. Nu se doresc scaune îmbrăcate în huse sau prea multe elemente de decor. Se pune mare accent pe simplitate, pe natural.

Un alt avantaj este că destinația în sine va fi ca o invitație la un weekend de relaxare. Dacă hambarul de nuntă dispune și de locuri amenajate la exterior, cu atât mai bine. Poți stabili nunta într-o astfel de locație în orice sezon.

O nuntă în hambar, cu farmecul său rustic și autenticitatea sa, devine un tablou vieții, iar fotografiile surprinse în aceste locuri magice pot păstra acele momente pentru eternitate. În acest cadru pitoresc, alegerea unui fotograf de nuntă talentat devine un aspect esențial pentru a transforma peisajul natural în imagini spectaculoase și emoționante.

 

„La Hambar” – Singureni Manor © Photo Mirragio.ro All Rights Reserved

Alege un hambar de nunta pentru casatoria civila si cea religioasa in aer liber

Organizarea căsătoriei civile și ceremoniei religioase in aer liber la un hambar de nuntă oferă cuplului avantajul de a profita de cadrul vizual deosebit al acestui spațiu rustic și autentic, aducând o atmosferă aparte și un farmec inconfundabil ceremoniei lor. Iar acum, imaginați-vă cum vor străluci fotografiile, comparativ cu cele obișnuite de la starea civilă!

 

Cui i se potriveste o nunta in hambar?

Din fericire pentru doritori, astfel de hambare pentru nunți sunt destul de multe, în apropiere de capitală, la distanță de câteva minute. Rustic și lejer, în inima naturii, într-un loc pitoresc, ce ați putea să vă doriți mai mult?

Este destul de mult probabil că o astfel de alegere să fie și a ta, dacă ești genul libertin, care își dorește ceva diferit de seara aceea în care sunt etalate corsete, când petrecerile în sălile de dans unde domnesc candelabre nu este tocmai pe gustul tău. Tip: vizitează o astfel de locație și convinge-te la fața locului că o nuntă în hambar este ceea ce îți dorești!

 

Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi un hambar de nunta?

– Evaluează ambianța și decorul unui hambar de nunta pentru a te asigura că se potrivește cu stilul tau si cu viziunea ta aspura evenimentului.

– Verifică dacă există vecini sau locuințe în apropierea hambarului și dacă există restricții legate de nivelul de zgomot permis în timpul petrecerii.

– Verifică dacă în apropierea hambarului de nunta există unități de cazare pentru invitații din provincie sau pentru cei care doresc să rămână peste noapte după eveniment.

– Întreabă daca sunt costuri suplimentare pentru organizarea casatoriei civile și slujbei religioase în aer liber.

 

„La Hambar” – Singureni Manor © Photo Mirragio.ro All Rights Reserved

Ce dezavantaje sunt?

De regulă, hambarele pentru nunți sunt amplasate în zone mai izolate, în afara orașelor, iar acest lucru poate fi o piedică pentru cuplurile care își doresc o astfel de nuntă într-un astfel de loc. Un obstacol de ordin logistic poate fi faptul că unele hambare pot fi situate destul de departe de localitate, iar servicii precum Uber sau Bolt ar putea să nu ajungă până acolo. În plus, mulți invitați vor fi dependenți de mașină. Recomandăm căutarea unui hambar cât mai aproape de oraș pentru a minimiza potențialele obstacole logistice care pot apărea.

 

Atentie deosebita trebuie acordata in alegerea serviciilor

Într-un moment atât de special, în care ați investit atât de mult într-un decor floral scump și într-o locație de vis, ar fi păcat ca aceste detalii să nu fie surprinse de niște profesioniști.

Astfel, calitatea serviciilor nu ar trebui să fie compromisă în favoarea prețului mic; Alegerea unei echipe foto video profesioniste pentru nunta cu un portofoliu verificat poate face diferența între simple imagini și amintiri de neprețuit.

 

Descopera Frumusetea: Invitatie la Explorare

Nu te-am convins încă să îți organizezi nunta într-un hambar de evenimente? Te invităm să arunci o privire la câteva fotografii realizate de noi la restaurantul “La Hambar”, situat într-un fost grajd și amenajat spectaculos în cadrul domeniului ecvestru Singureni Manor.

Ne-a captivat această locație pentru modul în care reinterpretează conceptul de hambar, aducându-i o notă modernă și sofisticată, păstrând totodată farmecul și autenticitatea specifică unui hambar tradițional.

Acest restaurant de fine dining se găsește în inima pădurii Singureni, oferindu-vă o experiență culinară desăvârșită într-un cadru natural și liniștit. De asemenea, nu putem să nu remarcăm prezența cailor pur-sânge arab, care adaugă un farmec aparte.

Noua ne-au placut foarte mult fotografiile realizate aici si vă invităm să le explorați si voi mai departe pentru a vă bucura de frumusețea și magia acestei locații unice.

 


    Credem în crearea de amintiri de neuitat care durează o viața. Împartăseste-ți viziunea cu noi si o vom transforma în realitate!

    Intră in legatură cu noi și trimite-ne un mesaj astăzi!