Organizarea nunții

De ce să faci cununia religioasă și cununia civilă în aer liber

Sub cerul liber – un vis devenit realitate.
Imaginează-ți să vă uniți destinele înconjurați de frumusețea naturii. Cununiile în aer liber sunt o tendință în creștere, oferind o experiență unică și memorabilă. Gândul de a uni destinele în aer liber nu mai este doar o fantezie. Este o realitate din ce în ce mai căutată.
Ceremonii în mijlocul naturii. În loc de pereți și tavane, aveți bolta cerească și natura ca martor. Acesta nu este doar un trend, ci o celebrare a iubirii în cea mai pură formă.

Este posibil. Este real. Haideți să explorăm împreună cum să transformați această idee într-un moment magic al vieții voastre. Cununia religioasă sau civilă în aer liber este o călătorie către inima naturii.

Poate ești în căutarea unor idei pentru decorațiuni de cununie civilă în aer liber sau poate a unor sfaturi legate de organizare? Oricum ar fi, articolul nostru își propune să îți clarifice toate aceste întrebări, dar să îți ofere și o perspectivă diferită asupra acestor evenimente, perfectă pentru a-ți transforma ziua cea mare într-una de vis.

O tendintă din ce în ce mai populară…

Planificarea cununiei perfecte presupune alegerea unei locații speciale, mai ales când vine vorba de un eveniment în aer liber. Astfel de spații oferă un cadru idilic, cu aer proaspăt și suficient loc pentru toți invitații, asigurând o atmosferă relaxantă și memorabilă. În plus, iluminarea naturală oferită de o locație exterioară este ideală pentru fotograful de nuntă, care va putea captura momente autentice și emoționante.

Alegerea locului poate fi o aventură în sine. Opțiunile sunt variate și fiecare are farmecul său unic. Important este să găsiți un loc care să vă reflecte personalitatea și stilul – fie că e vorba de un decor romantic, unul vintage sau chiar de basm. Indiferent de alegere, o ceremonie în aer liber promite să fie o experiență memorabilă și plină de farmec.

De ce să faci o cununie in aer liber?

Să te bucuri de natură la nunta ta? Absolut! Imaginează-ți următoarele scenarii, fiecare perfect pentru capturarea momentelor voastre unice:

• Într-un cadru natural: O ceremonie într-un decor natural, fie pe un domeniu cu vedere panoramică, fie într-o grădină rustică, unde natura devine un fundal spectaculos pentru fotografii.

• Pe malul mării: Vântul care adie, sunetul valurilor, și nisipul sub picioarele goale, totul conturând un cadru natural de neuitat pentru filmare nuntă.

• În locații special amenajate: Cununiile de regulă se fac în aceeași locație în care se desfășoară și nunta. De ce? Ei bine, este mult mai practic să legi cele două evenimente și de asemenea, scapi de grija cheltuielilor și a timpului pierdut pe transport. Multe saloane și locații de evenimente precum Cesari, Domeniul cu cireși, Snagov Mansion, Domeniile Săftica și nu numai, oferă spații exterioare destinate specific evenimentelor de acest tip, perfecte pentru o cununie în aer liber.

Acest tip de cununie oferă un fundal spectaculos pentru fotografii de nuntă. E un cadru vibrant de emoție și culoare, unde natura adaugă un plus de magie și iubire la fiecare fotografie de nuntă. Imaginează-ți contrastul dintre eleganța rochiilor și rusticul naturii, creând un amestec unic de frumusețe și autenticitate.

Cununie in aer liber – Domeniile Saftica © Photo Mirragio.ro All Rights Reserved

Locatii pentru cununia civilă si cununia religioasă în aer liber

Planificarea este cheia. Alege o locație accesibilă și asigură-te că oferă facilitățile necesare pentru confortul tău și al invitaților.
Dacă ești un urbanist înrăit, dar tot îți dorești o cununie în aer liber, nu dispera! Multe localuri urbane au adoptat această idee, oferind grădini exterioare minunate. Locațiile urbane care oferă spații exterioare sunt ideale pentru cei care doresc o nuntă și o cununie în aer liber fără a părăsi orașul. Imaginează-ți o terasă umbrită de copaci înalți, decorată cu instalații luminoase și ghirlande de flori. Ți se pare imposibil să o găsești în mijlocul orașului? Află că cei de la Baroque Events & Garden s-ar putea să aibă soluția perfectă pentru tine.

Ok, dar avem la dispoziție numai saloane urbane? Desigur că nu! Dacă forfota din oraș nu te încântă, există o mulțime de alte variante care te-ar putea interesa! Gândește-te la o cununie religioasă și la o cununie civilă în aer liber organizată într-o locație cu ieșire la un lac. Sau poate ești în căutarea unor saloane ce dispun de o livadă? Oricum ar fi, aceste locații sunt perfecte dacă ești în căutarea unor idei de cununie civilă în aer liber. Dacă ești în pană de inspirație pentru locații, află că locuri precum TreeHouse in The Woods , Maroon Heaven din Snagov, dar și Iris Orangerie și Monato sunt locații ideale pentru ca ziua ta să fie cu adevărat una specială.

În funcție de preferințe îți poți organiza cununia civilă și religioasă în aer liber, iar petrecerea de nuntă în interior, sau le poți organiza pe toate outdoor. În general locațiile dispun de numeroase alternative care să te protejeze de vremea nefavorabilă, însă fără a-ți oferi impresia că ești în interior. Așa că, dă frâu liber imaginației, discută cu organizatorul tău și colaborați împreună pentru a pune bazele unui eveniment care să transpună în totalitate personalitatea voastră.

Și un sfat de la un fotograf profesionist de nuntă: dacă alegi o locație mai izolată, nu uita de transport pentru invitați! În plus, dacă alegi să te căsătorești în natură, asigură-te că locația e la o distanță rezonabilă. Nu vrei ca oaspeții să se întrebe dacă au ajuns în alt județ!

Ceremonie religioasa in aer liber @ Ambient Lake Events © Photo Mirragio.ro All Rights Reserved

Decoratiuni cununie civilă in aer liber

Când ne gândim la decorarea spațiului pentru ceremonia voastră civilă sub cerul deschis, posibilitățile sunt la fel de nelimitate precum cerul de deasupra. Această ocazie unică de căsătorie în aer liber merită să fie încadrată de detalii care să reflecte personalitatea și povestea voastră de dragoste, oferind o amprentă personală întregii organizări.

Arcadele – perfecte pentru iubitorii de poze

Arcadele reprezintă o adevărată bucurie pentru iubitorii de poze. Fie că invitații tăi își doresc o poză inedită pentru a posta pe rețelele de socializare sau pur și simplu vor să aibă o amintire specială de la nunta ta, cu aceste decorațiuni, nu ai cum să greșești. Gândește-te la o arcadă cu uși vintage de lemn pentru o nuntă mai nonconformistă sau una hexagonală, împodobită cu flori, pentru o nuntă modernă și elegantă. Dacă ceremonia ta inspiră un aer boho, atunci arcadele împodobite cu macrame, sunt opțiunea perfectă.

Florile la nunti – cum le putem integra armonios

Dacă îți plac florile, dar nu știi cum să le integrezi în cadrul nunții tale, atunci ai ajuns în locul perfect. Ce flori alegem? Unde le putem pune? Cum le putem pune astfel încât decorul să nu fie foarte încărcat? Dacă toate aceste întrebări îți dau bătăi de cap, atunci hai să vedem câteva metode moderne de a înfrumuseța decorul cununiei tale. În primul rând, florile naturale dispuse lângă scaune reprezintă o modalitate perfectă de a accentua decorul cu o eleganță subtilă. Este important să menționăm că scaunele de lemn, vor fi mult mai apreciate față de cele de plastic. Poți pune buchețele mici prinse de colțul scaunului, decorate de o dantelă discretă. De asemenea, petalele de trandafiri dispuse pe alee sunt o modalitate excelentă de a recrea un peisaj de basm. O altă idee ar fi ornarea scaunelor în partea inferioară, cu buchete mari de flori, pentru a accentua delimitarea aleii.

Panourile “Welcome to our wedding” – nelipsite din peisajul unei nunti

Așa cum probabil ai intuit, panourile de întâmpinare a invitaților cu mesajul “Welcome to our wedding” nu ar trebui să lipsească de la o cununie în aer liber. De ce? Pe lângă faptul că se integrează perfect în natură, aceste panouri de întâmpinare îți vor face invitații să se simtă bineveniți. Noi îți recomandăm plăcuțele din lemn sau sticlă, decorate neapărat cu flori naturale. În funcție de tematica cununiei, poți alege și fontul pe care ți-l dorești, prin care poți adăuga și un scurt gând care să vă caracterizeze.

Alte elemente decorative – oferă-i personalitate evenimentului tău

Bine, dar cu restul spațiului ce facem? Știm că o cununie în aer liber poate fi organizată într-o locație destul de spațioasă, și de aceea este recomandat să echilibrezi elementele de decor, astfel încât să nu ai locuri prea încărcate și părți unde nu se află nimic. Felinarele decorative reprezintă un element ideal pentru aceste locații, pe timpul zilei având rol decorativ, iar când se lasă întunericul să lumineze toată locația. De asemenea, poți integra și geamantanele decorative vintage pentru a face referire la luna de miere.

Recomandări pentru organizarea cununiei în natură

Când vine vorba de cununiile religioase, este foarte important să știi faptul că biserica interzice cu desăvârșire organizarea lor în altă locație în afara acesteia. Deci înarmează-te cu răbdare pentru a reuși să găsești un preot care este dispus să își asume acest risc. Bine, dar cum știm unde să căutăm un astfel de preot? Vestea bună este că în general, locațiile au contactele unor preoți care sunt dispuși să te ajute. De asemenea, ne poți contacta și pe noi pentru mai multe informații. Un aspect important pe care trebuie să îl mai ai în vedere după găsirea acestuia este faptul că va trebui să fii discret cu fotografiile. Adică nu vei avea poze de la ceremonie? Nici pe departe. Aceștia vor accepta să fie filmați și fotografiați, însă mai mult ca sigur îți vor cere ca pozele să nu fie publicate pe rețelele de socializare, pentru a nu fi recunoscuți și expuși. De asemenea, în astfel de cazuri trebuie să te aștepți și la costuri mai mari din partea preotului datorate riscului pe care și-l asumă.

În ceea ce privește cununia civilă, este legal să fie organizată în diverse locații, diferite de Oficiul Stării Civile. Însă, la fel ca în cazul cununiei religioase, trebuie să te aștepți la costuri în plus din partea ofițerului pe motivul deplasării până la locație.

Când e bine să organizăm o cununie civilă sau religioasă in aer liber?

Probabil întrebarea care stă cel mai des la baza unei cununii, este legată de perioada în care ar trebui programată. Ei bine, sfatul general când vine vorba de acest lucru, ar fi ca aceasta să fie programată cât mai târziu în timpul zilei. De ce? Pentru că majoritatea evenimentelor sunt organizate vara, iar pe timpul verii, dacă îți vei programa cununia religioasă în miezul zilei, șansele ca temperaturile să fie cu mult peste cele suportate, sunt mari, mai ales în aer liber. Ideal ar fi ca aceasta cununie să înceapă odată cu apusul soarelui. Deși în invitațiile de nuntă vezi adesea începutul petrecerii de nuntă la ora 7, nu este o regulă generală. În acest caz, chiar este recomandat să mai amâni petrecerea cu câteva ore, pentru a nu-ți pune invitații în situații inconfortabile din cauza căldurii. De asemenea, trebuie să te orientezi și în funcție de locația pe care o alegi. Dacă cununia ta va fi organizată într-o pădure umbrită de copaci, șansele ca disconfortul termic să vă strice evenimentul sunt mai mici față de o cununie pe un ponton, unde soarele bate direct către voi. În ceea ce privește lunile în care poți organiza cununia religioasă și civilă, este recomandat să te ferești pe cât de mult posibil de luna noiembrie și de a doua jumătate a lunii octombrie. Deși sunt cupluri care organizează nunți în aceste perioade, șansele de a prinde o vreme nefavorabilă sunt mari. Lunile ideale ar fi Iunie și August. De ce? Pentru că sunt șanse mici să plouă, însă trebuie să fii atent la indicațiile pe care ți le-am oferit mai sus legate de ore și de locație. Nici lunile Mai și Iunie nu sunt mai prejos, însă trebuie să fii precaut, deoarece șansele de ploaie sunt cele mai mari.

Pentru cuplurile indrăznete

Ești gata să îți aduci contribuția la această tendință modernă? Fie că ești un explorator nativ sau un admirator al frumuseții urbane, această opțiune poate adăuga un strop de aventură și originalitate marii tale zile. Și, bineînțeles, serviciile foto video pe care le oferim sunt gata să surprindă fiecare moment magic.

Fotografiile in cazul unei cununii religioase sau cununii civile in aer liber

În final, orice ai alege pentru ziua ta specială, ține minte că fiecare decizie reflectă povestea unică a iubirii voastre. O ceremonie în aer liber poate fi fundalul perfect pentru aceste momente de neuitat. Dacă ești gata să împărtășești viziunea ta cu noi, suntem aici să te ajutăm să-ți transformi visele în realitate.
Fiecare zâmbet, fiecare lacrimă de fericire, fiecare dans sub stele va fi imortalizat în imagini care vorbesc despre dragostea voastră. Adevărul este că… fotografiile făcute la o cununie în aer liber sunt visul oricărui fotograf. Dacă vei alege cu grijă detaliile și elementele de decor, poți fi absolut sigur că atât fotografiile, cât și videoclipurile vor ieși de cea mai bună calitate. Cu o planificare riguroasă, la finalul zilei, atât tu, cât și fotograful vă veți putea bucura de rezultat.

Ceremonie religioasa in aer liber @ Ambient Lake Events © Photo Mirragio.ro All Rights Reserved

Gânduri de incheiere

Explorarea posibilităților pentru ziua nunții tale este o călătorie în sine. Și în această călătorie, fiecare decizie contează, fiecare detaliu aduce culoare și viață propriului tău vis.
Dacă te simți inspirat să aduci natura mai aproape în ziua ta specială sau pur și simplu ai întrebări despre cum să îți conturezi evenimentul, suntem aici pentru tine.

Contactează-ne pentru a discuta despre opțiunile de pachete foto video pentru nuntă. Fie că visezi la o ceremonie pe plajă sau într-o grădină secretă, vom fi alături de tine pentru a surprinde fiecare moment magic.
Cu Mirragio, vei avea mai mult decât o echipă de profesioniști; vei avea parteneri dedicați care să te ajute să transformi visul în realitate. Calitatea este cuvântul de ordine când vine vorba de serviciile noastre, asigurând un nivel premium al albumului tău de nuntă, atât de partea foto, cât și cea video.

“De aproape un deceniu, punem suflet în a captura fiecare detaliu al zilei voastre minuțios planificate, pentru a vă oferi cheia către o călătorie înapoi în timp, spre momentele pline de emoție, entuziasm, bucurie și sentimentul profund de iubire care v-au definit ziua cea mare.”

Dacă vrei și tu să te convingi de calitatea serviciilor noastre, te invităm să arunci o privire prin portofoliul nostru.

© 2023 Mirragio.ro All Rights Reserved


    Credem în crearea de amintiri de neuitat care durează o viața. Împartăseste-ți viziunea cu noi si o vom transforma în realitate!

    Intră in legatură cu noi și trimite-ne un mesaj astăzi!

    Legal