Organizarea nunții

Nunta pe plaja! Idei de cununie si nunta la mare

Nunțile pe plajă reprezintă o combinație perfectă de naturalețe și romantism, transformând orice căsătorie într-un eveniment memorabil. Alegerea de a avea o nuntă la mare aduce cu sine un decor impresionant, unde soarele, nisipul și marea se îmbină armonios pentru a crea un cadru ideal pentru celebrarea iubirii. Această opțiune devine din ce în ce mai populară în rândul cuplurilor moderne, care își doresc o atmosferă extravagantă și o experiență unică pentru evenimentul lor.

În acest cadru, este important să ai în vedere și aspectele precum organizarea unei cununii civile pe plajă. Cu siguranță îți vei dori să spui acel „Da” într-un decor sublim, încununat de frumusețea mării. Dar știi ce presupune toată această organizare și care sunt detaliile importante pe care trebuie să le ai în vedere? La prima vedere, o nuntă pe plajă poate părea o misiune imposibilă, însă cu o bună organizare și cu informațiile corecte, totul se poate transforma într-o simplă joacă de copii. Hai să descoperim împreună de ce sunt nunțile pe plajă din ce în ce mai căutate, cum putem organiza cununia religioasă și civilă pe plajă, dar și câteva idei și locații, pentru ca nunta ta de vis să devină realitate.

De ce nunta pe plaja?

Atunci când optezi pentru o nuntă pe plajă, pregătește-te pentru un cadru spectaculos, care nu doar că oferă un decor ieșit din tipare, ci și o atmosferă distinctă, departe de formalitățile tradiționale. De la fotografiile de vis, până la vremea potrivită și activitățile specifice, acest cadru este baza perfectă pentru un eveniment de neuitat.

Când vine vorba de fotografiile de nuntă la malul mării, trebuie să ai în vedere un fotograf profesionist și talentat, care să poată surprinde cu ușurință momentele importante ale evenimentului. Un mare plus îl reprezintă și dacă acesta dispune de o dronă, pentru ca filmul nunții tale să aibă cadre diversificate, atât de la sol, cât și de la înălțime.

Un mare plus pe care-l ai, atunci când te decizi să faci o nuntă pe plajă, sunt condițiile meteo. Să spunem că ești în toiul verii și te decizi să faci nunta în oraș, la un salon de nunți spectaculos. Temperaturile crescute, lipsa naturii și mulți alți factori, s-ar putea să reprezinte un dezavantaj în ceea ce privește confortul invitaților tăi, dar și al vostru.

Dacă te-am făcut curios, cel mai probabil îți dorești să afli mai multe despre ce presupune o nuntă pe plajă. Hai să descoperim mai multe în următoarele rânduri.

Idei pentru nunta la mare

Dacă vrei într-adevăr să ieși din tipare și să faci ca nunta la mare să fie cu adevărat spectaculoasă, iată câteva idei creative și la îndemâna oricui:

Tematica marina – perfecta pentru orice nunta la mare

Nunta la mare presupune neapărat o tematică atent aleasă. Și ce tematică ar fi mai bună decât cea marină? De la elemente decorative precum scoici, stele de mare, nisip și culorile mării, până la un meniu orientat către fructe de mare și alte specialități pescărești, asigură-te că nu lași ca nunta ta să treacă neobservată, cu un decor monoton.

Food Trucks cu peste si fructe de mare – un must pentru o nunta delicioasa

Ce ar fi o nuntă pe malul mării fără delicatese pescărești și fructe de mare? Fie că îți dorești o zonă de Live Cooking unde se pot găti cei mai delicioși pești chiar în fața invitaților tăi, înainte de a fi serviți, sau poate un bufet suedez de fructe de mare, alegerea îți aparține!

Activităti pe plaja – perfecte pentru invitatii cărora nu le place ringul de dans

Datorită dress code-ului lejer și a încălțămintei comode îți va fi foarte ușor ca, pe lângă obiceiurile tradiționale de a mânca și de a dansa la o nuntă, să integrezi și câteva activități recreative sau jocuri. Ce ai zice de un Treasure Hunt, jocul „El și Ea” în care puteți primi diverse întrebări sau provocări de la invitați sau chiar „Cenușăreasa” în care doamnele își lasă pantoful pe ringul de dans, iar domnii trebuie să îl recunoască și să îl găsească pe cel potrivit partenerei lor.

O altfel de receptie – imbina obiceiurile traditionale cu modernul

Te-ai săturat de clasica recepție în care trebuie să stai, alături de partenerul tău, să întâmpinați toți invitații? Ce ai zice de o recepție spectaculoasă, sub stele sau poate cu voi venind într-o barcă, din largul mării, acompaniați de artificii? Opțiunile sunt vaste, iar cu puțină imaginație, vă puteți face o intrare exact ca în basme.

© Photo Mirragio.ro All Rights Reserved

Locatii pentru organizarea unei nunti pe plaja

În ceea ce privește organizarea unei nunți pe plajă, este bine de știut faptul că aceasta nu poate fi organizată „după ureche”. Este important să ai un organizator specializat în astfel de evenimente. De asemenea, atunci când spunem „nuntă pe plajă”, nu ne gândim la un eveniment pe o plajă virgină, neexplorată, ci la localuri specializate în astfel de evenimente. O astfel de locație, amplasată pe malul mării, îți va pune la dispoziție fie un cort, o terasă cu pergole sau locuri acoperite cu ferestre de sticlă, perfecte pentru a nu suprima briza mării și senzația de aer liber. Ține cont că, dacă nu vrei să ai surprize în ceea ce privește vremea, dar și restricțiile legate de muzică, este posibil ca o locație mixtă să fie perfectă pentru tine.

Cununie religioasa si cununie civila pe plaja la mare

Visezi la o cununie pe plajă însă nu știi ce implică organizarea acesteia? De unde începi pregătirile, ce ar trebui să iei în calcul, dar și aspecte cărora trebuie să le acorzi o importanță mai mare? Atunci ai ajuns în locul perfect! Când vine vorba de cununii, organizarea acestora, mai ales într-o locație cu care nu ești familiarizat, poate fi destul de dificilă. De la găsirea unui preot dispus să vă ajute, până la disponibilitatea organelor de la starea civilă. Însă, cu informațiile potrivite și cu puțină organizare în prealabil, niciun impediment nu va sta în calea unei zile perfecte.

Cununie civilă pe plaja

În ceea ce privește o cununie civilă pe plajă, va trebui să te adresezi organelor abilitate de la starea civilă. Ține însă cont că deplasarea acestora până la locație pentru a oficializa căsătoria poate implica câteva costuri suplimentare. De asemenea, dacă reședința voastră nu se află în orașul în care alegeți să vă căsătoriți, va trebui să discutați cu cei din stațiunea în care alegeți să organizați nunta. Țineți cont de volumul mare de cereri și interesați-vă din timp dacă există disponibilitatea în ziua și la ora aleasă de voi.

Cununie religioasa pe plaja

Când vine vorba de cununia religioasă pe plajă, trebuie să știi că în România, biserica interzice desfășurarea acesteia în alt loc în afara bisericii. Totuși, există numeroase locații, mai ales la mare, care au mai desfășurat astfel de evenimente și care te pot pune în legătură cu un preot dispus să te ajute. În acest caz, trebuie să fii pregătit pentru costuri puțin mai piperate, deoarece preotul își asumă acest risc. Mai mult, dacă vrei să faci cununia pe malul mării, ar fi recomandat să iei în calcul un preot din afara localității. De ce? Pentru că plaja este spațiu public, iar riscul de a fi văzut de persoane cunoscute este destul de mare. De asemenea, ia în calcul condițiile meteo, dacă vremea anunță soare si călduri puternice, îl poți ruga pe preot să scurteze ceremonia, și sa le recomanzi invitaților tăi să își ia o crema cu protecție solară sau chiar accesorii, dacă locația nu vă protejează de razele directe ale soarelui.

Avantaje si dezavantaje a nuntii la mare pe plaja

Dacă ai ajuns până aici, probabil că ideea de a face o nuntă pe malul mării te încântă și chiar te gândești să o iei în calcul. Însă, trebuie să știi că lucrurile nu sunt întotdeauna atât de roz precum par. Chiar și o nuntă la mare are dezavantajele ei. De la restricțiile legate de volumul muzicii, până la condițiile meteo schimbătoare, sunt multe aspecte care vă pot da ziua nunții peste cap. Însă, în ciuda dezavantajelor, o căsătorie pe plajă vă poate oferi o atmosferă unică ce poate transforma evenimentul vostru într-unul de neuitat. Te-am făcut curios? Hai să explorăm împreună!

Avantaje nuntă pe plaja

Probabil ți-ai dat seama că, în cazul unei nunți pe plajă, cel mai mare avantaj este posibilitatea de a crea un efect de impact. Decorul, peisajul și posibilitățile de a-ți organiza petrecerea sunt vaste, iar cu informațiile corecte, nunta ta poate fi scoasă dintr-un basm la propriu! Îți dorești un dress code mai puțin restrictiv și mai boem? Se poate! Îți dorești decorațiuni inedite și senzația că ești în aer liber, mângâiat de briza mării? Se poate! Ai nevoie doar de puțină imaginație și timp să îți pui ideile în ordine, iar un bun organizator va putea să le transpună în realitate! Mai mult, dacă vrei ca și invitații tăi să beneficieze de această locație superbă, poți amenaja un photo corner instagramabil, perfect pentru pasionații de fotografii!

Dezavantaje nunta pe plaja

Unul dintre cele mai mari dezavantaje atunci când ne referim la o nuntă pe plajă este muzica. Trebuie să vă interesați în prealabil dacă locația pe care ați ales-o este una cu restricții în ceea ce privește sonorizarea. Este posibil ca autoritățile să nu vă lase să petreceți foarte târziu fiind un spațiu deschis, și de aceea ar trebui să luați în calcul opțiunea de a încheia nunta în jurul orelor 23:30-00:00. Dacă vă doriți totuși o nuntă mare care să nu se încheie la miezul nopții, o locație indoor pentru party cu o insonorizare bună s-ar putea să fie mai potrivită pentru voi. Indiferent de oră, nu veți avea probleme cu autoritățile.  Un alt aspect important pe care trebuie să-l luați în calcul este vremea. Anunțați-i pe invitații voștri faptul că nunta va avea loc pe plajă, astfel încât să își poată lua la ei cremă cu protecție solară, umbrele și o vestimentație adecvată. Țineți cont că, datorită locației, în timpul zilei temperaturile pot fi foarte crescute, urmând ca noaptea să se răcorească considerabil datorită apropierii de mare.

Avantaje cununie pe plaja

Așa cum probabil că îți imaginezi deja, cine nu visează să spună „Da”, cu ecoul mării în fundal? Avantajele unei ceremonii pe plajă încep de la experiența inedită pe care ți-o poate oferi aceasta, până la amintirile pe care le vei avea, atunci când ți-ai unit destinul de jumătatea ta. De asemenea, în cazul unei cununii pe plajă, decorul poate fi mult mai permisiv, iar tu vei putea să aranjezi locația după bunul plac. Gândește-te doar la ce poze vei avea în albumul de nuntă!

Dezavantaje cununie pe plaja

Cea mai dificilă parte atunci când dorești să îți organizezi nunta la mare o constituie, fără îndoială, cununia civilă și religioasă. De ce? Ei bine, gândește-te că deplasarea atât a preotului, cât și a ofițerilor de la starea civilă te va costa bani. Mulți? Posibil da, posibil nu. Aici intervin cunoștințele tale, iar dacă nu ești dintr-un oraș de pe litoral va trebui să te interesezi în toate părțile și să găsești persoane dispuse să te ajute în această aventură. De asemenea, fiind un eveniment ce se va desfășura în aer liber, trebuie să ții cont și de condițiile meteorologice. O cununie religioasă poate dura până la 50 de minute, în timp ce una civilă poate ajunge pana la maxim 30 de minute, iar dacă vremea se va strica, vei fi nevoit să muți ceremonia în interior, riscând să pierzi farmecul acesteia.

Foto si video pentru nunta la mare sau pe plaja

Și pentru că nu vrem ca ziua voastră să se piardă odată cu trecerea timpului, serviciile foto-video reprezintă un aspect foarte important atunci când sunteți în stadiul de organizare. Țineți cont că, la fel ca în cazul rezervării locației sau a bandului care va cânta la nunta voastră, și fotografii au multe solicitări. Este recomandat să începeți căutările încă de la început, pentru a fi siguri că veți beneficia de cele mai profesionale fotografii și de cea mai bună calitate. Țineți cont de faptul că va trebui să amenajați și pentru echipa de foto-video o masă și să le asigurați un meniu. Bine, dar cum alegem fotograful perfect? În cazul unei nunți într-o locație mai specială, cum ar fi pe malul mării, este recomandat să vă gândiți dinainte la cum ați vrea să arate albumul vostru de nuntă. De asemenea, luați în calcul și fotografi care au drone, pentru a beneficia atât de cadre de la sol, cât și de la înălțime, din timpul nunții sau a ceremoniilor. Un alt aspect important când vine vorba de alegerea pachetului foto-video este stilul de lucru. Înainte de a contacta o echipă de fotografi, răsfoiți portofoliul pentru a vă asigura că fotografiile pe care vi le vor face, rezonează cu voi.

Dacă încă nu v-ați găsit un fotograf profesionist pentru nuntă, Mirragio vă poate ajuta în acest sens. Nu mai sta pe gânduri și contactează-ne chiar astăzi dacă vrei și tu să beneficiezi de cel mai avantajos pachet foto-video, dar și de cele mai calitative servicii!


    Credem în crearea de amintiri de neuitat care durează o viața. Împartăseste-ți viziunea cu noi si o vom transforma în realitate!

    Intră in legatură cu noi și trimite-ne un mesaj astăzi!

    Legal