Despre nuntă

Tendinte in fotografia de nunta in 2024

După ceva ani de la pandemie și trendurile reieșite din acea perioadă, 2024 aduce schimbări mult așteptate în industria fotografiei de nuntă! Deși în ansamblu trendurile pot fi atât pozitive, cât și negative, orice fotograf de nuntă îți va spune că 2024 este un an în care trendurile vin ca o gură de aer proaspăt și aduc un iz mult mai cinematografic și alternativ în comparație cu anii trecuți!

Deci, fără a mai trage prea mult de timp, în continuare vom vedea câteva dintre cele mai populare trenduri de la care poți să te aștepți în 2024!

Retro este din nou la modă: Camerele foto pe film instant

Cred că știi deja despre camerele foto instant care pot developa imaginile imediat după ce au fost efectuate.

În 2024, acestea cu siguranță adaugă un aer de autenticitate și spontaneitate oricărui eveniment, mai ales unei nunți moderne în pas cu tendințele. Camerele foto instant pe film readuc farmecul anilor ’90 în centrul atenției. Fiecare fotografie instant devine o mică amintire pe care invitații o pot lua acasă, un suvenir personal și tangibil al bucuriei împărtășite. Poate părea un detaliu mic, dar garantăm că va avea un impact mare asupra atmosferei, transformând fiecare fotografie într-o amintire îndrăgită. Plus, pentru un touch chic, alege un aparat în nuanța anului, Peach Fuzz.

Și un sfat util: aceste aparate nu sunt costisitoare, dar asigură-te că ai suficiente consumabile, adică film instant, pentru a capta toate momentele.

Ne intoarcem la natura: Cununia civila si religioasa în aer liber

Alegerea unei cununii civile sau religioase în aer liber este mai mult decât o tendință pentru 2024; este o declarație a dorinței cuplurilor de a celebra iubirea într-un mod cât mai pur și autentic. Nimic nu se compară cu frumusețea și simplitatea unei cununii civile sau religioase desfășurate în mijlocul naturii. Fie că e pe un ponton, lângă apa liniștită a unui lac, într-o livadă însorită sau sub bolta verde a unei păduri, natura oferă cel mai impresionant decor pentru o cununie civila si religioasa in aer liber. Aceste cadre naturale nu doar că sunt spectaculoase, dar aduc și o notă de intimitate și unicitate ceremoniei tale, transformând fiecare fotografie într-o operă de artă vie.

Nuanta anului 2024 – Peach Fuzz

Acest an, culoarea Peach Fuzz este vedeta în decorul nunților, aducând cu ea o atmosferă caldă și primitoare. Este o culoare care strălucește de bucurie și afecțiune, perfectă pentru a adăuga un strop de culoare și personalitate evenimentului tău. Integrarea acestei nuanțe în tot ceea ce înseamnă decorul nunții – de la aranjamente florale până la detaliile de pe mese și chiar în ținutele alaiului – va crea o coerență vizuală și o atmosferă plăcută, încărcată de emoție și stil. Această culoare vibrantă, dar totodată suavă, va face ca fotografiile tale de nuntă să radieze de fericire și eleganță.

Fotografiile “miscate” intentionat

© Photo Mirragio.ro All Rights Reserved

În anul 2024, unele fotografii de nuntă prind viteză… literalmente. „Motion blur-ul intentionat” este una dintre vedetele anului, pe care o vedem tot mai des în fotografia de nuntă. Prin această metodă, mișcarea devine un element de bază, oferind fotografiilor un suflu de viață și dinamism. Motion blur, se distinge net de tradiționalul „bokeh”, acel blur de fundal care adaugă un efect cremos fotografiilor.

Tehnica in care obtinem un blur de miscare intentionat este o expresie artistică modernă și neconvențională, care capturează subiecții în mișcare, oferind un sentiment de acțiune și vitalitate imaginilor.

Aceasta însă trebuie folosită selectiv, un fotograf profesionist știe foarte bine că nu trebuie să domine întreaga colecție de amintiri. Tehnica trebuie utilizată cu măsură și doar în anumite momente, unde mișcarea naturală a subiecților poate fi evidențiată artistic. Ideal este să integrezi aceste cadre unice în momentele de sedință foto, unde ai timp să experimentezi după ce ai capturat deja cadrele importante. Trebuie să fim conștienți că această tehnică nu este pentru fiecare moment al nunții. De exemplu, nu este potrivită pentru momentele statice, cum ar fi detaliile rochiei de mireasă sau inelele.

Deși este o metodă modernă, este încă considerată neînțeleasă și prea abstractă de către mulți, însă dacă este executată profesionist, fotografiile mișcate intenționat au potențialul de a atrage atenția într-un mod inedit!

Locațiile neconvenționale pentru nunta

Sedinta Foto „La Hambar – Singureni Manor” © Photo Mirragio.ro All Rights Reserved

Continuăm cu încă un trend care plasează neconvenționalul în lumina reflectoarelor. Ai visat vreodată să-ți sărbătorești nunta visurilor tale într-un hambar în care atmosfera rustică se combină cu cea modernă? Dar să îmbini formalul ceremoniei de nuntă cu aerul industrial dintr-o fostă uzină pentru a ieși din tipar?

Locațiile neconvenționale care sunt recondiționate pentru a găzdui nunți și sunt locurile perfecte pentru a-ți arăta personalitatea sau a te deosebi de majoritatea cuplurilor. Dacă nu îți surâde ideea de a-ți sărbători nunta în natură sau într-un salon clasic de nunți, ia în considerare un local mai la periferia orașelor mari care poate da o notă deosebită ceremoniei tale și o atmosferă artistică fotografiilor tale de nuntă.

© Photo Mirragio.ro All Rights Reserved

Sperăm că acest articol te-a ajutat să decizi care dintre trendurile din 2024 ți se potrivesc pentru a imortaliza în cel mai modern mod posibil nunta ta!


    Credem in crearea de amintiri de neuitat care dureaza o viata. Impartaseste-ti viziunea cu noi si o vom transforma in realitate!

    Intra in legatura cu noi si trimite-ne un mesaj astazi!

    Legal