Idei & Sfaturi

3 motive să îți faci nunta toamna

Este foarte important sa identificăm sezonul ideal pentru nunți, pentru a putea crea o nuntă de vis. Sunt foarte mulți factori de luat in considerare atunci când stabilim data nunţii, de la programul propriu până la vreme, ce invitaţi pot veni la nuntă, precum si disponibilitatea fotografilor, bandului si multe altele. De aceea este greu pentru multe cupluri sa aleagă sezonul ideal, precum și data nunţii. Deși foarte multe cupluri decid sa aiba nunta vara, este o idee și mai bună sa iți faci nunta toamna. De ce? Am creat o mică lista care te va ajuta sa vezi de ce toamna este un anotimp prielnic pentru nunţi.

Cand iţi poţi face nunta toamna?

In general, daca vrei sa iți organizezi nunta toamna, cele mai bune luni sunt fie Septembrie sau Octombrie. Ambele sunt luni cu temperature prielnice, nu foarte mari, dar nici foarte mici. Deasemenea, șansele de ploaie sau vreme rea sunt reduse. Este foarte probabil ca o nuntă autumnală sa poată fi organizată in aer liber, in special dacă temperaturile conferă aceasta posibilitate.
Luna Noiembrie este si ea o posibilitate pentru nunţi, in special pentru acele cupluri care nu putut rezerva un local/restaurant in perioada dorită inițial. Insă din cauza vremii imprevizibile, preponderenţa nuntilor este foarte mică in luna Noiembrie.

© photo: Mirragio.ro – All Rights Reserved

Avantajele nunţilor de toamnă

Sedinţa foto poate avea loc in timpul orei “de aur”

Ora de aur este acea perioadă dinainte de apusul soarelui. Apusul conferă o sensibilitate magică, precum si o lumină naturală care nu poate fi obţinută prin editare. Apusul, combinat cu frumoasele culori autumnale vă oferă o frumusete nemaivazută. Daca aveti sedinţa foto in timpul orei de aur, veţi crea o multitudine de poze extraordinare, foarte frumoase si cu momente de neuitat.
Oricat ati incerca sa editaţi pozele, este foarte greu sa creaţi o atmosferă atat de unică si vibrantă ca “ora de aur”. De aceea este o idee foarte bună sa organizaţi nunta in timpul toamnei. Va puteţi bucura de o atmosfera magica in timpul sedintei foto, iar aceste poze vă vor aduce inapoi in timp sa retraiţi aceste momente de vis.
Un alt beneficiu este ca ora de aur in timpul toamnei nu este la 9 PM, cum ar fi in timpul verii. In timpul toamnei, ora de aur cade intre mersul la biserica si petrecerea de seara. Este timpul ideal pentru proaspeţii casatoriţi sa se bucure de o sedintă foto excelentă, unică si cu un peisaj extrem de frumos.

© photo: Mirragio.ro – All Rights Reserved

Culorile toamnei

Daca doriţi sa aveţi poze de nunta cu niste culori foarte frumoase si vibrante, atunci toamna este, indiscutabil, cel mai bun anotimp. Culorile toamnei sunt legendare, si adaugă nuanțe frumoase, ideale pentru pozele dumneavoastră. In general, vara este un anotimp care are lumini foarte puternice si nuanțe de verde. Spre deosebire de vară, toamna ne ofera o lumina blândă, care împreună cu nuanțele calde și frumusețea mediului, se combină într-o frumusețe de basm.
Frunzele cazute pe sol, impreună cu acele culori aurii de toamnă ne ajută să capturam momente unice, incredibile si ideale pentru o ședinţă foto. Pe langa acest lucru, acestea pot servi ca un decor excelent, unul care poate fi modificat si personalizat după cum doriţi.

Vremea este excelentă pentru nunţi

Unul din principalele motive pentru care multe cupluri vor sa aibă nunta toamna este vremea. Da, vremea de toamnă este ideală, nu este nici foarte cald, dar nici foarte frig. Deși foarte multe cupluri doresc sa aibă nunta vara, din păcate temperaturile sunt foarte mari, de multe ori peste 30 de grade Celsius. Acestea aduc foarte mult discomfort, de aceea toamna este o alternativă foarte viabilă.
Alta problemă cu nunţile din timpul verii vine din partea ploilor de vară. Chiar daca acestea sunt scurte, de multe ori sunt foarte intense și ne pot strica planurile. Este comun ca multe ședințe foto sa fie amânate sau modificate din cauza ploilor. Din fericire, daca aveţi nunta toamna, șansele de precipitații sunt mult mai mici. Iunie este cea mai ploioasă luna din an, deci luni ca Septembrie sau Octombrie devin ideale pentru nunţi, in special daca doriți o vreme ceva mai bună.
Este foarte important sa menţionăm ca ziua nu este foarte lungă, dar nici foarte scurtă. Asadar, este posibil sa organizati recepţia afară, in aer liber, și apoi sa mergeţi înăuntru pentru petrecere. Vremea este foarte bună, asa ca nu trebuie sa va ingrijoraţi; nu e nevoie de modificari de ultima oră sau orice alt stres.

© photo: Mirragio.ro – All Rights Reserved

Concluzie

Stresul de a gasi perioada ideală pentru nuntă poate fi eliminat daca va programaţi nunta in timpul toamnei. In general, toamna va ofera temperaturi foarte bune, dar și sanse foarte mici de ploaie, precum si un risc foarte mic de instabilitate atmosferică. Tomana este și anotimpul ideal pentru nunti deoarece vă oferă un fundal/decor ideal pentru sedința foto, cu niște culori incredibile si foarte frumoase. Daca nu v-aţi hotărât ce data a nunţii este ideală, vă recomandăm sa o programaţi in timpul toamnei, pentru că este un anotimp extraordinar, esenţial pentru o nuntă de vis!


    Credem in crearea de amintiri de neuitat care dureaza o viata. Impartaseste-ti viziunea cu noi si o vom transforma in realitate!

    Intra in legatura cu noi si trimite-ne un mesaj astazi!

    Legal