Despre nuntă

Obiceiuri și tradiții la nuntă

Realitatea pe care nu o vedeți la nuntă

Mai întâi și mai întâi, să avem un moment sincer… Tu, da, chiar tu care citești acest articol acum, ești aici pentru că vrei ca ziua ta specială să fie exact așa: specială. Dar, te-ai întrebat vreodată ce face cu adevărat o zi specială?… Să fie oare tradițiile?

Vara toridă și rochiile de prințesă

Toată lumea visează la acea nuntă de vară perfectă.
Luni ca Iunie, Iulie sau August sunt cele mai aglomerate pentru nunți. Imaginați-vă că într-o zi cu cod roșu de caniculă, ești o mireasă. Coafată, machiată, îmbrăcată în acea rochie voluminoasă de prințesă. Acum, încearcă să-ți imaginezi că mergi la a 7-a fântână din sat pentru a îndeplini o tradiție… la 40 de grade.
Sună romantic, nu?
Apoi, drumul de întoarcere, poate printr-o altă rută, mai lungă. Tot sub soarele torid. Machiajul curgând, transpirație, praf… toate acestea pentru… ce anume? Pentru o tradiție? Pentru a-i mulțumi pe părinți? M-am întrebat adesea asta, văzând mirese epuizate și iritate.
Am fost martor la multe asemenea momente. Mirese care, după o asemenea aventură, au avut nevoie de scaun sau chiar au leșinat în biserică. E alegerea ta, desigur, dar… merită?

Domnisoarele și cavalerii tăi de onoare: Eroi sau victime?

Asta e partea mea preferată. Imaginați-vă că îi chemați pe cei mai apropiați prieteni la ora 9 dimineața. Plimbați-i în soare toată ziua, cereți-le să facă “Bradul” în căldura amiezii, să joace hore în fața porții…
Sperai că acest maraton de distracție să îi umple de energie, nu?
Și apoi? Seara, când muzica începe să răsune și luminile încep să strălucească, majoritatea sunt epuizați, trântiți pe scaune. Dispariție misterioasă! Unde sunt acei prieteni energici pe care i-ai văzut toată ziua? Probabil sunt prea obosiți pentru a mai dansa.
Nu-i așa că te așteptai să fie altfel?

Realitatea nunții în culori

Acum, să ne gândim puțin la culise. Ce preferi? Barbieritul mirelui pe acordurile unui acordeonist omniprezent în fiecare fotografie sau pregătirea intr-un hotel de 5 stele? Un spatiu generos, lumină naturală, un decor elegant… Când vine vorba de fotografii de nunta, care crezi că arată mai bine?
Fotografiile mirelui și ale miresei sunt cele mai prețuite amintiri ale unei nunți. Acele momente de intimitate, bucurie, anticipație, toate surprinse într-un cadru. Așa că, dacă mireasa apare cu machiajul topit și mirele apare transpirat, ce impresie vor lăsa aceste imagini peste ani?
Noi, încercăm mereu ca fotografiile mirelui și ale miresei să arate impecabil. Dar ce se întâmplă când tradiția interferează cu estetica? E ca și cum ai alege să pui un filtru gri peste cea mai strălucitoare zi din viața ta.
Fotografiile de nuntă captate într-un mediu controlat, unde lumina și decorațiunile completează armonios peisajul, pot transforma aceste clipe în artă veritabilă. Un hotel potrivit, o locație selectă, toate acestea aduc un plus de valoare fotografiilor mirelui și miresei.
Mă întreb uneori de ce unii miri se așteaptă ca fotografiile lor să arate ca cele din reviste glossy, când condițile reale lasă cu mult de dorit.

Așteptări vs Realitate de la tradițiile de nuntă

Poate vă amintiți de articolul nostru anterior. Da, acel articol despre așteptări vs realitate. Fiecare fotografie spune o poveste. Dar ce poveste vrei să spui? Una a unui mire și a unei mirese epuizate sau una a unei zile de vis, relaxate și autentice?
Adevărul e că tradițiile nuntă sunt adânc înrădăcinate în cultura noastră. Ele ne leagă de trecut și de rădăcinile noastre. Dar ca în orice, trebuie să existe un echilibru. Între a-ți onora tradițiile și a-ți onora dorințele și așteptările pentru cea mai importantă zi din viață.
De multe ori, așteptările noastre sunt alimentate de imagini ideale pe care le vedem online. Fotografii de nuntă perfecte. Dar realitatea, mai ales când sunt implicate tradiții și obiceiuri de nuntă, poate fi cu totul alta.
Dacă te gândești la fotografii de nuntă, la ce te aștepți să vezi peste 10, 20 sau 30 de ani?

Cum aleg tradițile de la nuntă?

Ești gata pentru adevărul crud? Tradițiile sunt frumoase, dar ele nu ar trebui să dăuneze sau să împiedice bucuria și confortul tău în cea mai specială zi.
Vrei să vezi tradițiile de nuntă, dar și momente de autenticitate, fericire, liniște, nu doar oboseală. Așa că, înainte de a decide să urmezi orbește toate obiceiurile nuntă, pune în balanță ce contează cu adevărat pentru tine și perechea ta.
În final, nimeni nu spune că trebuie să renunți complet la tradițiile de nuntă.
Dar poate, doar poate, e timpul să redefinești ce înseamnă o nuntă perfectă pentru tine.
Alege ce e mai bine pentru tine. Alege ce îți aduce fericirea, nu stresul. Alege să fii tu. Autentică. Fericită.
Și în final… Care va fi alegerea ta?


    Credem în crearea de amintiri de neuitat care durează o viața. Împartăseste-ți viziunea cu noi si o vom transforma în realitate!

    Intră in legatură cu noi și trimite-ne un mesaj astăzi!

    Legal