Idei & Sfaturi

Cununia Religioasă – 7 Sfaturi Practice

În organizarea unei cununii religioase, fiecare detaliu e important pentru o experiență plină de emoții. Dacă apreciezi frumusețea în toate formele, o alegere grozavă pentru o ceremonie cu naturalețe și eleganță e să o faci în aer liber. Un decor de acest fel poate crea o atmosferă specială, umplând de bucurie inimile invitaților. În plus, vei obține niște fotografii și videoclipuri cu adevărat impresionante.
Știm că și tu visezi la momente memorabile mai ales la propria nuntă, așa că vom împărtăși 7 sfaturi practice pentru a asigura o cununie religioasă cât mai reușită. 5 dintre acestea provin direct din perspectiva unui fotograf și a unui videograf de nuntă!

Calendarul și Detaliile

Nimic trebuie să fie lăsat la voia întâmplării, mai ales într-o zi atât de importantă. De aceea, alegerea zilei perfecte pentru cununia religioasă necesită ceva mai multă atenție . Sunt multe momente din viața noastră când nu putem obține tot ce ne dorim, iar cununia nu face excepție de la această regulă.
Așa că, atunci când îți alegi data, ai grijă să nu nimerești o zi de post, cum ar fi vineri. Totuși, dacă din diverse motive este necesar ca aceasta să aibă loc vineri, asigură-te că ai o confirmare din partea bisericii și a preotului.
Trebuie, deci, să fii atent la ziua pe care o alegi. În acest mod vei evita situațiile neplăcute și te vei asigura că nunta se desfășoară așa cum îți dorești.

Nuntă la Catedrala Episcopală din Slobozia © photo: Mirragio.ro – All Rights Reserved

Impactul Vizual și Spațiul Ideal

Alegerea unei biserici sau a unei locații pentru ceremonia religioasă joacă un rol esențial în calitatea și atmosfera generală a evenimentului. Măreția unei biserici, sau de ce nu, a unei catedrale nu doar un ambient magnific, ci și un spațiu generos pentru a realiza fotografii și videoclipuri impresionante.
Biserici ca Sfântul Spiridon din București sau alte catedrale impunătoare cu o arhitectură fabuloasă sunt, de obicei, alegerea perfectă dacă vrei ca fotografiile și videoclipurile tale să iasă senzațional. Ele oferă libertatea de a folosi spațiul și lumina în favoarea ta, rezultând niște poze care te vor uimi.
Poți opta și pentru o ceremonie religioasă în aer liber, în locuri naturale. Acestea aduc o atmosferă specială și pot fi la fel de impresionante când vine vorba de cadre.
Mama natură știe cum să adauge o notă de autenticitate și frumusețe ceremoniei, așa că lasă totul pe seama ei.
De asemenea, este extrem de important să alegi o locație care se potrivește stilului tău și preferințelor tale, dar să ții cont și de aspectele practice și de spațiu, astfel încât invitații să se simtă confortabil și să poți avea parte de fotografii și filmări cu adevărat WOW.

Ora Perfectă pentru Ceremonie

Ora la care alegi să faci ceremonia e importantă, fie că e în aer liber sau în biserică. Vara, când e cald, să alegi o oră nepotrivită pentru ceremonie poate să facă invitații să se simtă cam inconfortabil din cauza căldurii. Mai bine alege o oră mai târzie spre amiaza, cand si lumina e ideală pentru fotografiile de nunta.
De asemenea, ar trebui să iei în calcul și o oră în care poți profita la maxim de lumină naturală. În lunile mai reci, precum Noiembrie sau Februarie, când se înopteaza mai devreme, ora 14:00 poate fi mai potrivită ca să să beneficiați de lumina zilei si sa eviți întunericul atunci când ajungi la biserică. În cazul in care iti organizezi ceremonia în aer liber, vara, pe timp de căldură intensă, este crucial să evitați orele la care soarele este puternic.
Un alt sfat important de care trebuie să ții cont când planifici nunta este să începi cu programarea bisericiii. Este ideal să stabiliți momentul potrivit pentru ceremonie încă de la început. Modificările ulterioare pentru recepție sunt mult mai simple: o ajustare de 30 de minute înainte sau după este mult mai ușor de făcut decât să schimbați programarea bisericii.
Așadar, ia-ți o piatră de pe inimă programând biserica în primul rând și vei avea libertatea de a ajusta restul detaliilor mai târziu.

Starea Bisericii

Chiar dacă poate părea un detaliu mic, un aspect esențial atunci când îți alegi biserica pentru ceremonia religioasă este să te asiguri că nu este în plin proces de renovare. Gândește-te că te pregătești să trăiești cele mai frumoase momente din viața ta, iar biserica este înconjurată de schele și materiale de construcție.Îți strică tot cheful, nu-i așa?
Pentru a evita astfel de situații neplăcute, contactează biserica înainte și asigură-te că nu sunt planificate lucrări de renovare în ziua sau în perioada în care ai programat ceremonia.
Astfel, te vei putea bucura pe deplin de frumusețea și autenticitatea locației alese, fără te simți ca pe un șantier.

© photo: Mirragio.ro – All Rights Reserved

Alegerea Preoților

Atenție la numărul de preoți prezenți în timpul ceremoniei tale! Dorința de a impresiona cu un sobor numeros de 7, 8 sau 10 preoți ar putea afecta fotografiile tale de nuntă. De obicei, preoții stau în fața fotografilor, limitând astfel unghiurile și perspectivele pe care aceștia obișnuiesc să le capteze.
Adesea, în încercarea de a surprinde momentele speciale, se spune că un fotograf talentat găsește mereu acel „colțișor” potrivit pentru a imortaliza clipele importante.
Totuși, gândește-te cât de mult s-ar putea amplifica calitatea imaginilor dacă ar exista mai multă libertate, iar fotograful să se întindă și să facă acrobații pentru a face o poză bună.
Astfel, dacă optezi pentru un preot, sau maxim 2 pentru ceremonie, va exista mai mult spațiu și libertate pentru a capta cele mai frumoase clipe din viața ta.

Locurile de Parcare

În organizarea unei cununii religioase, este important să te asiguri că există destule locuri de parcare în incinta bisericii. Așadar, verifică dacă biserica are destule locuri de parcare. Dacă nu, vezi dacă există opțiuni de parcare în vecinătate.
O biserică cu un număr limitat de locuri de parcare poate crea agitație, făcând ca voi atât mirii, cât și ceilalți invitați să fie forțați să ajungă cu mult timp înainte, fapt ce nu e deloc plăcut. Acest detaliu poate fi foarte important pentru confortul invitaților și pentru a evita stresul legat de găsirea unui loc de parcare în grabă (știm cu toții cât de stresant poate fi să știi că trebuie să pleci mai devreme pentru a prinde un loc de parcare undeva).

© photo: Mirragio.ro – All Rights Reserved

Durata Ceremoniei

Gândește-te la ceremonia religioasă ca la un dans al sufletelor, dar cu o regulă de aur: nu lăsa emoțiile să se transforme în oboseală. Imaginează-ți să stai în picioare timp de o oră, păstrând lumânările aprinse, încercând să-ți menții zâmbetul și atenția pe tot parcursul slujbei. Parcă te-au luat deja transpirațiile, nu?
O slujbă ce durează mai mult de o oră poate transforma momentul solemn într-o provocare fizică și mentală atât pentru voi, cât și pentru nași. Iar după cum bine știm, nu poți face o cununie fără nași, deci aceștia trebuie să se simtă cât mai bine!
Din experiența noastră, am observat că o ceremonie ideală ar fi una de aproximativ 30 până la maxim 40 de minute. De obicei, bisericile din București nu prelungesc prea mult slujba, având în vedere numărul mare de nunți planificate.
Dar, haideți să recunoaștem, cele din zonele rurale uneori pot deveni un adevărat maraton de stat în picioare, mai ales dacă preotul este prieten apropiat cu socrii sau nașii.

Astfel, acestea au fost cele mai importante 7 sfaturi de care trebuie să ții cont când planifici cununia religioasă, însă mai avem un sfat la fel de important ca cele de mai sus și anume nu te concentra pe fotografi sau videografi.
Înainte de a intra în biserica închide ochii. Lasă emoțiile să te cuprindă, să simți fiecare bătaie a inimii. Când deschizi ochii, lasă-te purtat de moment și intră încet, în ritmul sufletului tău. Lasă fotografii să-și facă magia în timp ce tu te bucuri de emoția sinceră a momentului. În loc să te uiți fix la obiectivele aparatelor, concentrează-te pe emoția și bucuria părinților tăi.
Este ușor să încerci să arăți perfect pentru cadrele foto sau video, dar aceasta poate compromite autenticitatea și naturalețea momentului.
La fel de important este și momentul ieșirii din biserică. Ieși în același ritm relaxat, lăsând ca toți cei prezenți să admire momentul într-un cadru de bucurie autentică. Este ziua voastră și aceste clipe sunt prețioase.

Dacă nu te-ai gândit încă unde vrei să ai parte de o ceremonie religioasă cel puțin superbă, nu dispera. Iată câteva locații din capitală.

Biserica Cașin, cu istoria sa bogată, Biserica Sfântul Spiridon, renumită pentru arhitectura sa impresionantă, și Biserica Sfântul Elefterie Nou sau Biserica Domnița Bălașa sunt printre cele mai căutate biserici din capitală. Ele sunt doar câteva dintre bijuteriile arhitecturale ale Bucureștilor, care vă așteaptă să vă uniți destinele într-un cadru ceva mai diferit (și greu de uitat, în același timp).Aceste locuri amplifică magia celui mai important moment din viața voastră și transformă fiecare secundă într-o amintire de neprețuit pentru voi și cei dragi.


    Credem în crearea de amintiri de neuitat care durează o viața. Împartăseste-ți viziunea cu noi si o vom transforma în realitate!

    Intră in legatură cu noi și trimite-ne un mesaj astăzi!

    Legal