Iată-ne la începutul unui nou sezon de nunți. Ce tendințe sunt? Toți viitori miri sunt curioși și în organizarea nunții lor vor ține cont de ce este nou. Să vorbim mai întâi de toate de primul vostru legământ și anume de cununia civilă. Adesea subestimată, inclusă în cadrul ceremoniei religioase, nu este însă mai bine să se impună că eveniment separat? Majoritatea cuplurilor prefera cununia civilă într-o zi diferită. Totuși, dacă salonul de evenimente pentru care au optat are și zonă special amenajată pentru ceremonie în aer liber, vor fi tentați să aleagă varianta ambelor cununii în aceeași zi, în același loc. Plus, cu un cadru natural spectaculos.
Despre cununia civilă în aceeași zi cu nunta sau în zile diferite, între da și ba, să vedem care sunt avantajele și poate dezavantajele.
Organizare nuntă cu două cununii, în zile diferite
Marele avantaj în ceea ce privește cununia civilă în zi diferită de cununia religioasă este despre programul nunții cu mult mai simplificat. În felul acesta mirii se vor putea ocupa rând pe rând de fiecare eveniment, iar în ziua nunții au timp pentru pregătiri, pentru emoții consumate la maxim, mai ales în timpul ceremoniei religioase și mai ales de ședință foto.
Pentru cei care în organizarea nunții includ marcarea în zile diferite a celor două cununii trebuie să aibă în vedere faptul că:
Implică costuri mai mari
Sunt ținute diferite, chiar dacă nu este ceva pretențios, implică totuși o planificare și din acest punct de vedere. Chiar și dacă va fi o petrecere restrânsă, sunt costuri extra implicate – pentru contractarea unui DJ, printre altele.
Disponibilitatea datelor
Cununia civilă poate fi oricând stabilită, în zilele săptămânii. Pentru weekenduri sau deplasări trebuie să plătești suplimentar și să faci o cerere pentru ca ofițerul stării civile să se prezinte unde îl chemi. Dacă nu este vorba de disponibilitatea acestuia, atunci este cea a invitaților tăi.
Griji cu privire la invitați
Ei bine, la cununia civilă nu este același protocol clasic ca la nuntă, să faci invitații printate. Pro, ai șansa de a chema alături de voi doar familia și cei mai apropiați vouă, fără să te gândești la compromis și supărări – nu se supără nimeni dacă nu a fost chemat, se înțelege că acest moment este adesea unul mai restrâns.
Planificare nuntă cu o singură dată a nunții
În mod evident, este puțin mai simplificată povestea. Pentru cei care decid să aibă cununia civilă în aceeași zi cu nunta, vor planifica acest moment înainte de cununia religioasă. Invitații sunt alături de cuplul fericit pentru ambele momente emoționante.
Un dezavantaj ar fi însă. Faptul că ziua nunții se prelungește să spunem așa, este poate mai obositor. Dacă alegeți să mergeți la primărie pentru cununia civilă, este un drum și o oprire în plus. Nunta în sine ar trebui să înceapă mai repede în timpul zilei, pentru a avea un orar acceptabil încât să cuprindă ambele momente. Ziua va fi destul de aglomerată, timpul este prea scurt pentru a planifica și o ședință foto.
Pentru nunțile din perioada sfârșitului lunii octombrie și prima parte din noiembrie, când ziua e scurtă, nu este recomandată aceeași zi pentru cununia civilă și cea religioasă. Nici în aer liber, deoarece vremea nu e tocmai ideală pentru astfel de ceremonii.
Organizare cununie civila – când, cum și alte de ce-uri
O astfel de decizie împarte lumea în două. Să ne gândim și pe termen lung, veți dori să aveți date diferite pe care să le celebrați cu privire la nunta și uniunea voastră? Merită oboseala și planningul pentru două zile diferite în care să fiți două personaje principale în povestea vieții și iubirii voastre?
În fond, depinde de fiecare cuplu. Sunt cei care își doresc această uniune legală din motive ce țin de formalități. Pot opta pentru două evenimente diferite, organizate unul la distanță de un an față de celălalt. Nu este nimic greșit, atât timp cât momentele acestea sunt planificate foarte bine și sunt luate în calcul toate aspectele.