Idei & Sfaturi

Organizarea nunții într-o zi de vineri sau duminică

Gândul de a-ți organiza nunta într-o zi de vineri sau duminică te face să ridici o sprânceană? Ei bine, nu ești singur/ă în această barcă. Adevărul este că alegerea unei zile non-tradiționale pentru celebrarea nunții poate fi ca un dublu-edged sword – are avantajele și dezavantajele sale, dar hei, care alegere nu are?

Dacă joci bine cărțile, s-ar putea să descoperi că această opțiune atipică este de fapt asul din mânecă.

Alegerea unei zile ca vineri sau duminică pentru marele eveniment nu este doar o decizie practică, ci și o declarație de stil. Este modul tău de a spune că tradițiile pot fi reinterpretate și că frumusețea unei nunți nu se măsoară în convenționalități. Este, în esență, o invitație la creativitate și la sărbătorirea iubirii într-un mod unic.

Mai mult, această decizie vine cu ocazia de a transforma limitările în oportunități. Poate că nu ai găsit locația perfectă disponibilă sâmbăta, dar cine spune că o petrecere de vineri nu poate fi la fel de memorabilă? Sau că o ceremonie dumincă nu poate avea toată solemnitatea și bucuria pe care ți-o dorești? Hai să explorăm împreună cum aceste zile aparent mai puțin populare pentru nunți pot deveni cadre ideale pentru sărbătoarea ta.

© photo: Mirragio.ro – All Rights Reserved

Avantajele nuntii vinerea sau duminica:

Disponibilitatea locației și a furnizorilor

Visezi la un anumit loc sau la acea trupă care face senzație pe rețelele sociale? Alegând o zi de vineri sau duminică, șansele tale de a-i avea la nunta ta cresc exponențial.

Costuri preferențiale

Da, banii vorbesc. Și când vine vorba de nunți în zile mai puțin solicitate, ei șoptesc dulce la urechea ta promisiuni de reduceri. Furnizorii tăi favoriți ar putea fi mai dispuși să negocieze prețuri pentru zilele când agenda lor nu e plină.

Totuși, în cazul echipei foto video, există de obicei o mică marjă… dar, ține cont că echipa, în cazul nunților de vineri, nu o să stea până la 04:00, ci este posibil să stea până la 02:30, iar în cazul nunților de duminică, nu o să poată să vină de la 10:30; ora cea mai optimă este de la 12:30-13:00.
Și în ceea ce privește furnizorii care lucrează cu costuri directe de materiale, precum cei de la candy bar, nu vor oferi reduceri semnificative. Orice mic discount este, de fapt, o marjă din profitul lor.

Programul petrecerii

Ești gata să negociezi cu somnul pentru a te asigura că toată lumea se distrează la maxim? Nuntile de vineri tind să se încheie mai devreme, iar cele de duminică… ei bine, încep mai devreme. O mică ajustare și voilà – toată lumea dansează și nimeni nu pierde lupta cu ceasul biologic.

© photo: Mirragio.ro – All Rights Reserved

Dezavantajele nunții în aceste zile:

Postul de vineri

Aici intră în scenă discuția cu preotul. Dacă optezi pentru o nuntă vinerea, e posibil să ai nevoie de o derogare specială. Nu e rocket science, dar necesită un pic de atenție.

Durata petrecerii de duminică

Dacă începi prea târziu, riști să ai o petrecere… sprint. Oamenii au joburi luni, deci să începi mai devreme e cheia succesului pentru ca toată lumea să se bucure de petrecere.

Disponibilitatea invitaților

Pe timpul zilei poate fi limitată, fiindcă mulți sunt la lucru. Acest aspect este important mai ales daca planifici să începi devreme evenimentele, precum pregătirile miresei sau ceremonia religioasă.

Cum să organizezi efectiv:

  • Planificare și flexibilitate: Fiți deschisi la ajustări și comunicați clar cu invitații și furnizorii despre programul zilei.
  • Atenție la detalii: De la mâncare la muzică și fotografie, asigură-te că toate detaliile sunt puse la punct pentru a compensa pentru orice posibil inconvenient al zilei alese.
  • Gândește la beneficii pe termen lung: Reducerile obținute și posibilitatea de a avea furnizorii doriti la data aleasă pot face micile compromisuri să pară insignifiante.

Organizarea nunții într-o zi de vineri sau duminică poate suna descurajant la prima vedere, dar cu o planificare atentă și o atitudine deschisă, poate deveni o decizie de care vei fi mândru/ă. Îmbrățișează avantajele, navighează cu grijă printre dezavantaje și pregătește-te să dansezi sub stele. Acest parcurs neconvențional poate aduce amintiri unice care să te facă să zâmbești ani la rând.

În final, nu uita, fie că alegi vineri, duminică sau oricare altă zi, ceea ce contează cu adevărat este sărbătorirea unirii voastre. Așadar, îndrăznește să ieși din tipare și să vezi dincolo de convențional.

Planificarea unei nunți vinerea sau duminica nu este doar o provocare, ci o aventură care așteaptă să fie trăită. Cu un strop de creativitate, flexibilitate și deschidere către noi posibilități, ziua ta specială poate deveni o sursă de inspirație pentru cuplurile care îndrăznesc să viseze altfel. Să nu subestimezi niciodată puterea unei bune planificări și a unei atitudini pozitive.

La urma urmei, dragostea nu cunoaște limite – nici măcar cele ale calendarului.

© 2024 Mirragio.ro All Rights Reserved


    Credem în crearea de amintiri de neuitat care durează o viața. Împartăseste-ți viziunea cu noi si o vom transforma în realitate!

    Intră in legatură cu noi și trimite-ne un mesaj astăzi!

    Legal