Idei & Sfaturi

Top 9 locații din București și împrejurimi pentru o ședință Trash the Dress

Rochia de mireasă aleasă cu atât de multă trudă și pasiune, ajunsă acum într-un colț ascuns al șifonierului. În articolul anterior ți-am prezentat câteva sfaturi pentru a retrăi amintirile zilei în care ai spus ,,Da!’’ printr-o ședință foto ,,Trash the Dress’’, iar astăzi, cumva inevitabil, am revenit cu un top al celor mai instagramabile locuri aproape de casă pentru a trece la treabă. Sunteți pregătite?

Ateneul Român

Ești îndrăgostită de peisajele urbane pe care București le are de oferit? Fă o vizită chiar în centru, nu departe de Piața Romană. Vino pregătită cu voie bună (și mai ales cu rochia de mireasă) pentru că te așteaptă nenumărate surprize. După ce termini de surprins coloanele Ateneului, ia-o la pas pe Calea Victoriei și te vei întâlni cu clădiri impunătoare precum Muzeul de Istorie, încărcate cu povești din vremurile demult trecute. La final nu uita să mergi în Centrul Vechi să te recompensezi cu un cocktail la o terasă.
Aaa… și cum probabil deja ai ghicit, răspunsul este ,,Da!’’, mergi la apusul soarelui!

Valea Doftanei

Dacă te pasionează natura și vrei să simți aerul curat de munte, Valea Doftanei poate fi locul ideal pentru o sesiune foto after wedding. Aflată în județul Prahova, la o distanță mică de București, dar fiind mult mai puțin turistică, localitatea îți va da prilejul de a fi personajul principal al viitoarei tale fotografii.
Pe Valea Doftanei, toamna își arată adevărata splendoare. Alege sfârșitul lui Octombrie sau prima parte a lunii Noiembrie pentru un peisaj de toamnă complet. Este o perioadă în care, al vostru fotograf și videograf de nuntă poate fi mai liber decât în sezonul de vară și puteți avea o flexibilitate mai mare în a alege ziua ședinței foto.

Castelul Cantacuzino

Cum sună o mini-vacanță la munte, la o distanță nu foarte mare de București? Dacă simți că ai nevoie de ceva timp departe de aglomerația orașului, cum ar fi să faci și o ședință foto after wedding? Edificiul din Bușteni este un loc superb pentru cele mai reușite poze de nuntă. Se percepe totuși o taxă,  atât pentru pozele în interior cât și pentru cele în exterior.
Pont: Alege pachetul interior+exterior, priveliștea de la balcon este remarcabilă.
Un minus al acestui loc este dat tocmai de frumusețea și popularitatea acestuia: Este foarte aglomerat în plin sezon și în weekenduri și multe cupluri vor dori să aibă o ședință foto pe domeniul castelului.

Castelul Peleș

Nu plecăm din zona de munte, ci rămânem în apropiere de Bușteni, la Sinaia. Castelul Peleș, o bijuterie arhitecturală îți poate deveni locația de shooting ideală.

Punctele slabe sunt aglomerația (mai ales pe drumul spre munte pe Valea Prahovei), însă se poate și ca numărul mare de turiști să transforme ședința într-un fiasco. Venim însă cu un sfat: alege zilele de luni și marți. Castelul este închis vizitatorilor și poți avea norocul să ai împrejurimile numai pentru tine. Dacă ai disponibil mai mult timp pentru ședință, poți arunca o privire și asupra Cazinoului Sinaia sau chiar poți porni într-o scurtă drumeție pe munte pentru un shooting în pădure.

Palatul Mogoșoaia

La o aruncătură de băț de aglomerația Capitalei se află Mogoșoaia. Cu un palat feeric în stil brâncovenesc, atmosfera locului te va fermeca cu siguranță. Se percepe o taxă de aproximativ 400 de lei pentru a fi permisă ședința foto, însă cu siguranță va merita.
Locul este preferat, însă, de multe cupluri în căutarea unei ședințe foto pentru nuntă. Așteaptă-te să vezi câteva mirese, mai ales dacă te afli într-o zi de weekend. Pentru ca ședința să tindă spre perfecțiune, evită perioadele aglomerate, așa cum sunt zilele de sâmbătă și duminică.

Palatul Știrbey

Aflat la Buftea, la o mică distanță de Mogoșoaia, Domeniul Știrbey oferă un ansamblu de cadre care odată surprinse corespunzător vor conferi fotografiilor un aspect cu totul și cu totul unic. Acum, toamnă fiind, este momentul din an pe care noi îl recomandăm, în special pentru pozele din fața Capelei Știrbey. Culoarea cărămizie a clădirii împletită cu auriul frunzelor de toamnă creează cadrul perfect pentru o ședință foto reușită.

Parcul Comana

Situat la aproximativ 45 de minute de București, Parcul Comana îți poate deveni cel mai bun prieten atunci când ai în plan o ședință foto. Deși, ca toate locurile menționate până acum, în weekend sunt foarte aglomerate, mergând la momentul potrivit rezultatul va fi fabulos. Ești pentru prima oară în Comana? Ia-ți timp și explorează locul. Caută colțul tău perfect de rai. Noi îți recomandăm să mergi la apusul soarelui când ai șansa să obții niște cadre de-a dreptul spectaculoase.

Amfiteatrul Transilvania

În cazul în care vrei ceva cu adevărat memorabil, îți propunem o filmare cu drona la Amfiteatrul Transilvaniei. Aflat în Moieciu de Jos, nu departe de Brașov, locul oferă o excelentă perspectivă panoramică. Accesul se face pe un drum forestier, însă vara și toamna acest lucru nu îngreunează deplasarea. Se percepe o taxă de 300 de lei pentru fotografiere, rezultatul fiind unul cu adevărat memorabil. Pentru a evita aglomerația, cel mai bine este să mergi într-o zi de lucru a săptămânii.

Grădina Botanică și Serele

Iubești natura și totuși nu ai cum să faci o escapadă în afara orașului? Dacă ai ajuns până aici și încă nu ai găsit locul potrivit pentru tine, răspunsul se află chiar în rândurile pe care le citești acum. Avantajele acestei locații sunt faptul că îți va fi aproape de casă, vei surprinde peisaje ale glorioasei naturi, iar taxa de fotografiere are o valoare mult mai mică: 100lei/oră, spre deosebire de castelele anterior amintite. Dacă vrei însă o ședință profesională în interiorul serei, taxa ajunge la 500lei/oră.

În încheiere, ca ultim tips&tricks, pune în balanță avantajele și dezavantajele fiecărei locații, raportându-te la tine, respectiv la cuplu. Orice alegere ai face, cu siguranță această experiență inedită cu conceptul ,,Trash the Dress’’ va fi una memorabilă care îți va stârni amintiri plăcute ani și ani de acum încolo.


    Credem în crearea de amintiri de neuitat care durează o viața. Împartăseste-ți viziunea cu noi si o vom transforma în realitate!

    Intră in legatură cu noi și trimite-ne un mesaj astăzi!

    Legal